Lagerhyllor & Lagerinredningar För Industri

Ett genomtänkt lager är nödvändigt för de flesta industrier och innefattar lagerhyllor och lagerinredningar som hyllställ och andra mobila system. I vissa fall behövs också pallställ. De flesta lagerhyllor tillverkas i plåt. Detta sänker lagersystemets inköpskostnad.lagerhyllor

Det finns ett antal mål som ett lager bör uppfylla. Dessa är:

  • Ergonomiskt – Det ska vara skonsamt att plocka och stapla varor i lagerhyllorna.
  • Kostnadseffektivt – lagerlokalens dimensioner bör tas i beaktning så att även höjden utnyttjas till fullo.
  • Praktiskt – Det ska vara enkelt att snabbt få tag på de varor som behöver tas ut eller staplas.

Om du inte har full koll på hur man skapar ett industriellt lagersystem som passar just din lokal kan du ta hjälp av en specialist som arbetat mycket med att bygga lager åt olika företag. Det du kan få hjälp med är bland annat planering av lagret och även montering så att det snabbt kan vara igång utan hinder för din dagliga operativa verksamhet.

De flesta lager som tar hand om gods för transport behöver pallställ. Dessa måste utformas beroende på vilken vikt godset har.

För riktigt stora lager som ska förvara väldigt mycket gods är djupstapling en metod som är allra mest effektiv. I dessa staplas godset på djupet och tas fram med truck då det behöver flyttas för transport. Djupstapling är den metod som utnyttas lagerlokalen allra bäst.

För att effektivisera djupstaplingen krävs också en truck för att hantera det. Om man väljer en truck som inte kan plocka fram lagervaror som exempelvis ligger längst in så kan det bli problem. Istället för att göra det krångligt för sig så kan man installera ett mobilt system som gör att lagerhyllorna kan förflyttas så att åtkomst blir enklare och effektivare, vilket spar tid och minskar kostnader.

Det finns många olika typer av lagerinredningar som exempelvis kranlager för riktigt tungt gods som inte kan köra runt med truck. Ett kranlager utnyttjar höjden maximalt, men det skonar också lagerarbetarna eftersom de inte behöver göra komplicerade hämtningar med hjälp av truck som kräver viss kunskap och manövrering.

marcus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *